header


 
Reisverslag
Maarten Hugenholtz 
 
Zodra het vast stond dat ik met mijn vader langs de Loire ging rijden in zijn Citroën DS 21 Pallas, begon het aftellen. Maar uit eindelijk was het dan zover, ik en mijn vader gingen op reis, we reden met lekker vaartje over de snelweg, met een lekker hard muziekje aan! Toen we s ’avonds aan kwamen en de auto parkeerde op de camping, gingen we met zijn tweeën op een terrasje zitten aan het water. Hij met een Ricard, ik mijn een Fanta.

Het was een mooie camping in Tours, waar we zaten. Aan de ene kant een weg: een naar buiten toe de wijk in. En aan de andere kant achter een soort dijk de Loire! Nadat we lekker in het restaurantje hadden gegeten, gingen we terug naar de camping. Nog even een boekje lezen, en daarna lekker gaan slapen en uitrusten van een vermooiende lange auto rit. Volgende ochtend: goed uit gerust, lekker geslapen en wakker worden met croissantjes… Ik bedoel wat wil je nog meer? Naar een van de mooiste kastelen van de Loire, dat deden we! Een prachtig kasteel waar we veel foto’s hebben gemaakt. En zo ging dit lekker leventje elke dag weer door. Af en toe een groot beroemd kasteel met een tentoonstelling. Maar soms ook rustig aan doen, en met de auto naar een klein wijnboerderijtje, op het terrein parkeren, met als achtergrond een mooi kasteel.                
                                      
Lunch: Voor een wijnakker gaan zitten lunchen met heerlijk stokbrood en een lekker brie! Zo gingen de dagen dus door. Het was al veel te snel afgelopen! Logisch dat we een jaar later nog een keer gingen, dit keer trokken we echter veel meer rond, langs de rivier, even langs een museum of kasteel. Een als slot kwamen zoals gepland nog vrienden tegen die ook een DS hadden! Maar hoe dan ook: Het was een geweldige ervaring. Vanaf lekker eten, tot kasteeltjes, het was allemaal erg leuk!
 

Literatuurlijst

1.” Het woud der verwachting” Hella S. Haasse. Over het leven van Charles van Orleans. (1396- 1465) een aanzienlijk edelman, 25 jaar krijgsgevangene in Engeland bekend om zijn streven naar vrede en zijn fijnzinnige gedichten. Haasse schetst een prachtig beeld van de periode waarin hij leefde, de maatschappelijke toestanden in die tijd en de omgeving en kastelen van de Loire komen ook aan bod. Heerlijk om te lezen tijdens de reis of als voorbereiding en voorpret.

2. Gids “Bienvenue au Chateau”

3. Capitool reisgidsen Loiredal

4. Michelingids Chateaux de la Loire

5 Les Tres Riches Heures du Duc de Berry